hírek

Erasmus Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
ERASMUS ÖSZTÖNDÍJRA
RÉSZKÉPZÉSRE, AZAZ ELMÉLETRE

A hivatalos felhívás és az ehhez kapcsolódó információk a https://www.elte.hu/erasmus/palyazat központi honlapon érhetők el- mindenképp olvassák el, TANULMÁNYOZZÁK a felhívást a megadott honlapcímen, EZ, AMIT AZ ELTE NEMZETKÖZI OSZTÁLYA ÁLLÍTOTT ÖSSZE.

KI pályázhat tanulmányútra?
– a régi (nem BA-s) Esztétika szakosok és az Esztétika MA-sok (ők egy lezárt félévvel)
– a Szabadbölcsészek közül CSAK az Esztétika szakirányosok, de csak a másodévesek, hiszen két lezárt félév szükséges a jelentkezéshez, a harmadévesek esetében nyilatkozattal, hogy a 2017/2018-as tanév adott félévében is a szak iratkozott hallgatói lesznek
– a jelentkezéshez min. angol/német középfokú nyelvvizsga szükséges

KÉREM, ANNAK ELLENÉRE, HOGY A NEPTUN FELAJÁNL SZÁMOS LEHETŐSÉGET, CSAK AZ ALÁBBI HELYEKRE PÁLYÁZZANAK, HISZEN EZEK A SZAK ÉLŐ SZERZŐDÉSEI! HA EGY SZERZŐDÉS NEM SZEREPEL A NEPTUN LISTÁJÁN, JELEZZÉK A LAP ALJÁN SZEREPLŐ EMAIL CÍMEN, ÉS MEGPRÓBÁLOK MÓDOSÍTTATNI. A KÖTELEZŐ SZERZŐDÉS ÚJRAKÖTÉS SZÁMOS PROBLÉMÁT OKOZOTT AZ IDEI PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉBEN IS, MEGÉRTÉSÜKET KÉREM AZ ESETLEGES NEHÉZSÉGEKÉRT!

HOVA?
– Primorska Egyetem Bölcsésztudományi Karának Cultural Studies Tanszékére, a festői Koper városába (http://www.upr.si/sl/) (BA-MA egyaránt)
– Faculties of Humanities & Theology Lund University Media & Communication and Cultural Studies (http://www.ht.lu.se/o.o.i.s/11936) (BA-MA egyaránt)
– Jena Geschichte und Ästhetik der Medien (http://www2.uni-jena.de/philosophie/medien/) (BA-MA egyaránt)
– Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófiai Intézet (http://filozofia.hiphi.ubbcluj.ro/)
– CSAK MA-SOKNAK Humbold Egyetem Institut für Kunst- und Bildgeschichte (http://www.kunstgeschichte.hu-berlin.de/)

Felhívjuk a pályázó hallgatók figyelmét, hogy az Erasmus hallgatói mobilitásra elnyert összeg nem fedezi a kint tartózkodás során felmerülő összes költséget, azt más forrásokból kiegészíteni szükséges. Információ a tavalyi ösztöndíj összegéről a www.elte.hu/erasmus oldalon a felhívásban!

Az elektronikus rendszer március 04-én 24 órakor lezár. Az Erasmus pályázat kinyomtatott és aláírt példányának leadási határideje MÁRCIUS 6-a 10.30-12.00 óra. A pályázatot Farkas Noéminél (44-es szoba) kell leadni.

A tanszékre szükséges dokumentumok:
 a Neptunból nyomtatott jelentkezési lap aláírva
 önéletrajz magyar és angol/német nyelven
 motivációs levél magyar és angol/német nyelven
 előző két félév vizsgaeredményei (MA-soknak egy félév) Neptunból nyomtatva
 a nyelvvizsga bizonyítvány(ok) másolata

A hiányos, feltételeknek nem megfelelő, olvashatatlan vagy határidő után érkező pályázatokat nem fogadjuk el.
Sok sikert a pályázóknak!

A pályázatok előkészítésével kapcsolatos szakmai kérdésekben Farkas Noéminek írjanak emailt a farkas.noemi@btk.elte.hu címre

Farkas Noémi
MMI Intézeti Erasmus koordinátor
farkas.noemi@btk.elte.hu